Vi skal huske at tale pænt om os selv

Vi skal huske at tale pænt om os selv

I øjeblikket kører programmet Petra elsker sig selv på DR3, hvor vi gennem 8 programmer følger vært Petra Nagel i hendes personlige rejse for at få svar på spørgsmålet, som jeg tror mange af os kan nikke genkendende til: Hvordan lærer man at elske sin egen krop? Petra har været uvenner med sin krop, så længe hun kan huske. Hun synes den er forkert, dum, grim og tyk, og at det udviser tab af kontrol, når hun ikke endnu har haft selvdisciplinen til at gå igang med at tabe sig. De negative tanker fylder alt for meget i hendes hverdag, så nu beslutter hun sig for at tage kampen op og gennem programmet lære at elske sig selv.

Jeg kender selv til det med at tale grimt om sig selv. Ved mig forekommer det oftest ved, at jeg smider en eller anden ligegyldig ironisk kommentar ud i rummet: “Fuck mit hår sidder dårligt”, “ej jeg har så store rander under øjnene” eller “kæft jeg har nogle kæmpe håndboldlår”. Jeg kan på ingen måde give jer et godt argument for, hvorfor jeg gør det. Det tjener absolut intet formål og i sidste ende fører det kun én ting med sig: det går udover mig selv.

Efter at have set Petra elsker sig selv, er jeg blevet mindet om vigtigheden i, at jeg ikke kun skal huske at tale pænt om andre, men at jeg først og fremmest skal huske at tale pænt om mig selv. Psykologen i programmet ramte den direkte på kornet, da hun bad Petra om at svine hende til. Det kunne Petra selvfølgelig ikke få sig selv til. Men hvad er det så, der gør det i orden, at hun taler grimt om sig selv? Hvori ligger forskellen mellem de to? Begge dele gør jo lige ondt. Jeg kunne aldrig selv finde på at gå hen til en anden og åbenlyst tale grimt om vedkommende, men jeg kan godt gøre det overfor mig selv. Det virker fuldstændig dobbeltmoralsk.

Den måde, vi taler om os selv på, bliver projiceret direkte tilbage i snotten på os og begiver sig helt inderst ind i vores tanker om os selv og kommer herved mere overordnet til at have en indvirke på, hvordan vi tager os ud og agerer overfor andre. Først når vi lærer at elske os selv, kan vi forvente at andre elsker os tilbage. Du er, hvad du tænker. Det er hårdt sagt, men den sætning giver så meget mening.

SÅ! Bare en lille reminder til alle jer smækre mennesker derude: jeg er sikker på, at du aldrig selv ville svine en anden person til. Det er du for stort et menneske til. Så hvorfor er det så i orden, at du sviner dig selv til?

God karma og masser af happy thoughts. Nu vil jeg spise en stor fed is og nyde mine håndboldlår! <3

2 kommentarer
Katrine
1 år siden

Hvor fint et indlæg, Susanne. Jeg vil rose mig selv fra nu af! God påske. Hilsner fra Katrine fra Husby

susannekinnerup
1 år siden

Dejligt at høre Katrine. Håber du har det godt :) God påske til dig også! Kh Sus

Vis mere