Tilfældigheder kan lande drømmejobbet

Tilfældigheder kan lande drømmejobbet

Som mange af jer nok ved, blev jeg officielt færdiguddannet her for ca. en måned siden, og tiden går derfor i øjeblikket med jobsøgning, og alt det der nu ellers følger med i overgangen fra studietilværelsen til voksenlivet. Ligeså angstprovokerende og uoverskueligt det er, lige så spændende og fantastisk er det.

Det er vildt at tænke på, hvordan hele verden ligger åben for mig. Jeg går tit og prøver at visualisere, hvor jeg mon ender. Jeg har en idé om, hvad jeg gerne vil og går i øjeblikket benhårdt efter det – jagten på drømmejobbet er gået ind. Når det er sagt, så har hele jobsøgningsforløbet fået mig til at fundere over, hvad det egentlig vil sige at lande drømmejobbet. For oftest ender det jo faktisk med, at drømmejobbet viser sig i form af noget, man ikke umiddelbart havde i tankerne.

Min erfaring er, at det ofte er tilfældighederne, der afgør, hvor man ender. Det er jeg selv et tydeligt eksempel på. De sidste år har for mig jobmæssigt set været præget af tilfældigheder og nye input og muligheder, der er dumpet ind fra højre. Jeg har som mange andre haft en klar idé om, hvor jeg gerne har villet ende, men oftest er jeg kommet til at lave noget helt andet, end det jeg umiddelbart havde planlagt.

Da jeg for et års tid siden skulle starte i praktik, havde jeg forinden en klar idé om, hvad jeg gerne ville lave – jeg ville arbejde på DR Ramasjang og lave online indhold til børn. Jeg nåede til samtale, men endte med ikke at lande praktikken, hvilket i øjeblikket var en stor skuffelse. Jeg tog efterfølgende til en anden samtale, som jeg havde holdt lidt halvt åben/halvt lukket just in case.

Efter afslaget fra DR endte jeg med at tage til samtalen og landede efterfølgende en praktik hos Østre Gasværk Teater som kommunikations- og journalistpraktikant. Jeg havde umiddelbart ikke forestillet mig, at jeg ville ende her. Når jeg kigger tilbage vidste det sig dog at være det helt rigtige sted for mig på det pågældende tidspunkt. Praktikken førte utrolig mange gode oplevelser med sig og også et studiejob, som jeg også var rigtig glad for.

Hele oplevelsen med praktiksøgning tager jeg nu med mig i min jobsøgning, fordi det ifølge mig generelt er meget vigtigt at være åben overfor de mange nye udfordringer, der ligger og venter ude i fremtiden. Jeg har stadig en idé om, hvilket job jeg gerne vil have, og det er også helt fint, for i sidste ende er det jo det “drive”, der gør, at man kæmper for at opnå det, man inderst inde allerhelst vil. Jeg sørger dog også for at være åben, fordi jeg ved, hvordan livet oftest er præget af tilfældigheder og nye inputs, hvilket også gør det så meget federe – ens horisont bliver udvidet, og man opdager nye sider af sig selv og får nye interesser, og det synes jeg virkelig er et stort plus og noget, man skal se som en positiv del af det at søge job.

Så ja, drømmejobbet er lige om hjørnet. Så må vi se, om det går som du har planlagt, eller du bliver overrasket 🙂

 

4 kommentarer
Ida
9 måneder siden

Hvordan foregår praktik på kandidaten egentlig? Skal I selv opsøge? Eller har I også en "panikdag"? 

susannekinnerup
9 måneder siden

Hej Ida, På min kandidat er vi ikke en del af panikdag. Vi skal selv kontakte virksomhederne. Vi må også søge traditionelle universitetspraktikker, hvis vi har lyst til det - det gjorde jeg. Håber det giver mening :)

Roxanne
9 måneder siden

Jeg har samme oplevelse som dig. Jeg har faktisk aldrig fået et job eller en praktikplads, som jeg har søgt på traditionel vis. Det har altid været mere uformelt og mere tilfældigt. I starten var et angstprovokerende for mig at søge drømmejobs/praktikpladser og få afslag. Men afslaget har altid ført mig til et endnu federe sted. Jeg er ikke så spirituel, men jeg er virkelig begyndt at tro, at når jeg får et afslag, så er det bare fordi, at det ikke var meningen, at jeg skulle være der. Selvfølgelig skal man gøre sit bedste og opsøge en masse, men mange ting sker altså også lidt 'af sig selv', hvis man bare opfører sig ordentlig og gør et godt indtryk - det siger min erfaring mig i hvert fald. Og noget helt andet - men lidt i samme boldgade - så prøver jeg også ofte at tænke på jobs, som et sted hvor jeg skal blive endnu bedre til mit håndværk. Det prøver jeg at fokusere på, når jeg søger - ville jeg blive dygtiggjort her? Nåh, det var en lang roman, jeg fik skrevet der. Håber det gav mening! Kram Rox

susannekinnerup
9 måneder siden

Hej Rox, Tak for din besked :) Det giver så meget mening, og jeg er meget enig med dig! Jeg er også begyndt at sige til mig selv, at "nå, så var det nok bare ikke lige meningen", og det føles faktisk rigtig fint at tænke det på den måde. Håber du er kommet godt ud på den anden side! Vi skal snart have en kaf' :) Kram Susanne

Vis mere