Jeg gider fandme ikke sættes i bås som den pæne pige!

Jeg gider fandme ikke sættes i bås som den pæne pige!

Jeg har lidt gået og taget tilløb til det her indlæg, fordi det er noget, der betyder meget for mig at få ud på den rigtige måde, og fordi det betyder meget for mig, at jer, der læser det, forstår alvoren og vigtigheden i emnet. Når det er sagt, så havde jeg forleden en oplevelse, der gjorde, at jeg følte, at det nu var tid til at få det skrevet færdigt. Jeg tror, at der er mange, der går med de samme følelser, og derfor er det ifølge mig et emne, der slet ikke har fået nok fokus i medierne.

Forleden fik jeg min endelig karakter for specialet. Min vejleder ringede til mig og fortalte mig kort, hvad begrundelserne var. Da hun skulle forklare mig, hvorfor jeg ikke fik karakteren over, sagde hun bl.a., at jeg skulle have diskuteret nogle af begreber noget mere, men stadig stå fast på, at den måde jeg havde valgt at udføre undersøgelsen, var den rigtige.

Og så sagde hun:

“Du skal, undskyld mig udtrykket, ikke være så meget den “pæne pige””. 

Jeg trak let på skulderen, grinede lidt nervøst og fremstammede et lettere anerkendende “ja ja”, og snakken gik videre. Siden har jeg dog reflekteret lidt over kommentaren og min efterfølgende reaktion. Jeg ved, at der ikke lå nogen onde intensioner i kommentaren. Men stadig mener jeg, at den er et billede på en tendens i samfundet, der virkelig skal gøres op med, og det er derfor, jeg nu skriver dette indlæg.

Kommentaren irriterede mig, men hvad værre var, så irriterede min efterfølgende reaktion mig endnu mere. Jeg reagerede nemlig som netop den pæne pige, jeg lige var blevet sat i bås som at være, og som jeg slet ikke identificerer mig med.

Der eksisterer en tendens i samfundet, hvor især det kvindelige køn bliver sat i bås som værende de pæne og fornuftsbetonede væsener.

Tag eksempelvis sex.

Det er fuldt ud kritisabelt, hvordan især os piger stadig den dag i dag nøje skal overveje de skridt vi tager. Vi skal overveje, hvornår vi er sammen med ham, hvorfor vi er sammen med ham, hvordan vi er sammen med ham og hvad værst af – konsekvenserne ved at være sammen med ham. Alle de her indledende overvejelser underminerer vores seksuelle frihed og sætter os i båse, der begrænser vores handlinger til udelukkende at foregå oppe i vores hoveder. Vi er piger. Vi er dem, der skal få ting ned på jorden, være fornuftige væsener og tænke i fremtid.

Det har virkelig været noget, der har påvirket mig meget gennem tiden og noget, der har krævet alt for megen energi fra min side. Der er noget helt galt, når jeg går og har dårlig samvittighed efter at have haft sex med en fyr på første date. Men hvorfor?! Det er mit liv, min krop, min lyst. Ergo: min beslutning.

Jeg hviler i mig selv og prøver så vidt muligt at gøre det, jeg har lyst til og det, som føles rigtigt for mig og så være ligeglad med, hvad andre tænker. Det er dog svært 100 procent at være sig selv, når man stadig den dag i dag kan opleve at blive sat i bås.

Hvad er jeres holdning til ovenstående? Har I også prøvet at blive sat i bås? Og hvilke følelser gav det jer? Giv jeres besyv med!

Ingen kommentarer
Vis mere