Juletid = eksamenstid

Juletid = eksamenstid

Jeg skrev dette indlæg sidste år, men den er jo hüber-aktuel i øjeblikket, så jeg synes, den trænger til et lille repost. Håber I overlever eksamen!

JULEFERIE!!!

Eller nej, vent….ikke alligevel.

De sidste 4 år, lige med undtagelse af et enkelt “fjolleår” i Berlin, har julen for mig været lig med læseplaner, opgaveskrivning og terpen. Jeg skal ærligt sige, at den vaskeægte julestemning først indfinder sig omkring den obligatoriske tur i kirken, og når mor stresset går frem og tilbage for at tjekke, om anden i ovnen nu steger, som den skal – så tæt skal vi på.

I år er ingen undtagelse – et stk. lækker praktikopgave ligger og hygger sig lunt og godt ved siden af fuldtidsarbejdet. Jeg har ikke ondt af mig selv, for sådan er livet. Meeeen julestemningen er nu sat lidt på standby i øjeblikket.

Det får mig til at tænke på, da jeg var lille. Dengang kunne man tale om forventningsglæde! Det er i den grad noget, jeg savner – det at kunne gå og glæde sig til jul. Nu er forventningsglæden skiftet ud med et meget strategisk og planlagt forhold til julen – det er sgu ikke så sexet.

Men ja, som de kloge jo siger, skal man få det bedste ud af det. Og det prøver jeg så. Til alle jer der sidder og sveder med eksamen: jeg har lavet et par forslag til, hvordan man kan “spice” eksamenslæsningen lidt op – tro mig, det virker. Om ikke andet kan I bruge dét at læse denne liste som en form for overspringshandling – så er vi ligesom igang 😉

  1. Du har som mig været så dum at starte på en ny serie lige inden eksamensstart. Brug den som lokkemad: først skriver du dette afsnit, så ser du serie.
  2. Snacks, snacks, snacks – vi skal have gang i de hjerneceller!
  3. Husk pauserne. Os fortabte eksamenslæsende skabninger lever for pauserne.
  4. Et glas rødvin til Straffeloven er så dejligt etisk korrekt – praktisér!
  5. Udnyt at undskyldningen “Jeg skal læse til eksamen” trumfer alt (herunder opvask, rengøring og madlavning).
  6. Sørg for at hygge: tænd stearinlys, sæt noget lækker baggrundsmusik på og svøb dig ind i et tæppe som en shawarma.
  7. Denne YouTube kanal har efterhånden reddet mig for en del eksamenskriser – Jimmy Fallon to the rescue!
  8. Jo tidligere du kommer ud af fjerene, desto tidligere kan du gå igang med punkt 1 og 7.
  9. Når det hele ramler: husk: “Studietiden er simpelthen en helt fantastisk tid!”-mantraet. Det er et spørgsmål om overlevelse her…
  10. Giv dig selv lov til at synde. Og her snakker jeg ikke “Ej hvor er jeg bare mega fræk – jeg tager lige et stykke 80%-chokolade”. Live a little!!

– Go’ eksamenslæsning!

xx

2 kommentarer
Anne
1 år siden

Hahahaha, jeg elsker den sidste! Jeg skal fandeme købe så meget bland-selv-slik i december, at det burde være ulovligt! Fire eksamensopgaver inden jul legaliserer alt usundt. 

susannekinnerup
1 år siden

Jeg er med dig på bland-selv-slikken. Generelt er bland-selv-slik jo bare for nice! :D

Vis mere