Farvel til studielivet

Farvel til studielivet

For præcis én uge siden satte jeg sidste punktum og afleverede mit livs sidste opgave på uni. Jeg kan nu (næsten) kalde mig cand.mag. i journalistik – det eneste jeg mangler er at få min endelige karakter, som gerne skulle komme engang i løbet af juni måned.

De sidste uger op til afleveringen har været ret intense. Som udgangspunkt har jeg ikke været vildt stresset. Jeg har heller ikke siddet oppe til kl. 4 den sidste nat. Der har dog stadig været en ret speciel stemning og udefinerbar aura omkring slutfasen. Jeg ved ikke, om det skyldes det faktum, at jeg lige om lidt kan kalde mig færdiguddannet, og hvad skal der så ske? Ligeså glad, lettet og spændt jeg er over at skulle starte et nyt kapitel i mit liv, ligeså vemodig og usikker kan jeg blive ved tanken.

Studielivet er og bliver noget helt specielt! Måske er det fordi, det er en af de perioder i livet, der er midlertidig, og som hører en helt bestemt tid til. Den tryghed, der ligger i at være studerende, er en tryghed, jeg helt sikkert vil komme til at savne. Selvom jeg stadig har en masse venner omkring mig, der stadig studerer, og selvom jeg qua min alder stadig kommer i de kredse lidt tid endnu, så er jeg jo på papiret ikke mere en del af det liv og kan ikke definere mig ud fra det. Og det skræmmer mig lidt.

For hvad er jeg så?

“Jobsøgende” lyder bare ikke særlig sexet, hvis I spørger mig 🙂 Derfor holder jeg godt fast i, at jeg stadig er studerende en lille måned endnu. Måske er jeg til den tid lidt mere afklaret med udskiftningen af min “titel”.

Heldigvis starter sommerferien snart, og der er en masse dejlige ting at se frem til. Det er en af fordelene ved at færdiggøre sit speciale på det her tidspunkt af året. Grundet den ret så skelsættende begivenhed i mit liv, kommer blogger højest sandsynligt til at bære en del præg af det de næste måneder i forhold til temaer og emner. Den håber jeg, I er med på 🙂

Jeg glæder mig til at se, hvad fremtiden bringer!

2 kommentarer
S
12 måneder siden

Stort tillykke med din (snart) nye titel. Jeg selv afleverede også speciale 1. juni, og søndag inden jeg drog på NorthSide var jeg så dristig at tjekke, om der var kommet en karakter, og søreme så. Så nu er jeg officielt arbejdsløs, og ikke længere studerende - det er ret skræmmende, men det føles i virkeligheden som om alle andre har mere travlt, end jeg har: "Har du fundet job?" "Har du fået søgt noget?" osv. osv.. Tror bare jeg skal nyde det lidt her sommeren over, og fortsat lade som om, jeg er studerende (og måske endda prøve og udnytte mit studiekort med dertil hørende rabatter liiiiidt endnu, ahrem..)

susannekinnerup
11 måneder siden

Seriøst - det der lyder som taget ud af mit liv! Lad os hænge lidt fast i titlen som studerende endnu - bare mens vi kan ;) Og stort tillykke til dig også! :)

Vis mere