Hvem bliver den næste hovedperson i SKAM?

Hvem bliver den næste hovedperson i SKAM?

Er jeg den eneste, der har abstinenser? Abstinenser efter dem her selvfølgelig. Efter en intet mindre en fantastisk 3. sæson, går alle os SKAM-fans længselsfuldt og venter på igen at blive reunited med Isak, Vilde, Noora, Eva og alle de andre rødder fra Hartvig Nissen. Heldigvis har NRK allerede nu meldt ud, at der kommer endnu en sæson til forået – praise the lord!

Alt for Damerne lavede for nyligt en afstemning på alt.dk, hvor deres brugerne kunne stemme på, hvem de tror, bliver den nye sæsons hovedperson. Og indtil videre er der blandt alt.dk’s brugere ingen tvivl: næste hovedperson bliver enten Sana eller Vilde.

Personligt tror jeg også på Sana, men Vilde har også stort potentiale til at blive foldet ud i 4. sæson. Mellem sæson 2 og 3 var der et klart hint, men denne gang er den meget åben, og det er svært at gennemskue. Gad vide om instruktør Julie Andem ender med at gå hen og tage fusen på os alle og vælge en karakter, der ligger helt udenfor vores forestilling?

15338351_1174851925902414_2970005387383668736_n

Der florerer diverse konspirationsteorier rundt omkring på nettet ang. 4. sæsons nye hovedperson. Jeg har valgt at dykke ned i nogle af dem, bl.a. fundet på den danske SKAM facebookgruppe Kosegruppa DK, og samlet de mest interessante til jer. Hvad synes I, der er mest hold i?:

Sana: Sana har gennem de tre sæsoner vist, at hun har sin helt egen holdning og er fuldstændig ligeglad med, hvad andre mener om hende. Og netop denne rå facade er oplagt at få foldet ud, for hvem er Sana egentlig, sådan helt inderst inde? Samtidig har hun givet sig selv titlen som en af de største tabere på skolen, fordi hun er en muslimsk pige i et vantro land. Det vil give mening, at SKAM tager denne problemstilling op og samtidig viser SKAM-seerne, hvem Sana i virkelig er. Hvad er hendes drømme for fremtiden? Hvad med kærligheden?

Magnus: Hvis han bliver hovedperson, holder det en “symmetri” mellem grupperne. Hans forhold til Vilde kunne være et oplagt tema og også morens sygdom som bipolar. Gad vide, om han skammer sig over ikke at have haft sex med en pige endnu?

Eva: Der har også været bud, der siger, at vi i næste sæson tager et loop og igen følger sæson 1’s hovedperson, nemlig Eva. Der var stort fokus på Eva i sidste afsnit af 3. sæson. Måske får vi mere at vide om hendes liv som single. Eller måske dukker Penetrator Chris op, for hvad er det egentlig, du render og laver med ham Eva? 🙂

Vilde: Hvorfor er Vilde hele tiden så fikseret på at være en del af det “rigtige” selskab? Hvorfor er hun så usikker på sig selv? Hvad med forholdet til sin krop, som blev udfoldet i 2. sæson? Hvorfor kan hun aldrig holde vors? De tidligere sæsoner har indeholdt mange tegn, der kunne tyde på, at 4. sæson bliver Vildes sæson. Det ligger op til temaer som anoreksi, fattigdom og alkoholisme i hjemmet, jf. hendes afvigemanøvrer ift. at holde forfest pga. sin mors vinaftener. Hun har muligvis problemer derhjemme med en alkoholiseret forælder. Udviklingen i forholdet til Magnus lægger også op til en 4. sæson med den blonde pige.

Emma: Den smukke korthårede pige, der havde et crush på Isak, har vi stadig ikke lært at kende ordentligt. Hun er yngre end de andre, og fokus vil derfor være på gymnasiets statusopdeling. Måske kommer en ny vennegruppe i spil, hvis Emma bliver hovedperson?

Jente Chris: Chris fik Kkæresten Kasper fra 2. sæson. Derudover nævnte hun til julefesten, at hun havde for meget fravær (og så havde hun en “stjerne” på hovedet – mon det er et tegn på, at hun er den 4. sæsons nye “stjerne”?)

Jonas: Eva har været der, så nu er det måske tid til, at vi også ser, hvordan Jonas har det efter bruddet?

Even: Dilemmaet ved at have fundet kærligheden og samtidig deale med sine indre dæmoner. Evens psykiske sygdom vil i 4. sæson kunne blive foldet ud og forhåbenligt bryde med endnu flere tabuer.

Mahdi: Sæson 3 handlede om at være ung og homoseksuel. Sæson 4 kan med Mahdi som hovedperson sætte fokus på at være ung og af anden etnisk herkomst. Vi så en del til like-able Mahdi i 3. sæson, så hvorfor ikke…?

Eskild: Søde, dejlige Eskild. Hvem vil ikke gerne have en sæson med ham? Han kan være medvirkende til at føre temaet om homoseksualitet videre.

Linn: Kollektivets lidt trætte pige. Vi fik snuset lidt til Linn i slutningen af 3. sæson, bl.a. da hun hang ud med Even. Måske de to har mere tilfælles, end vi går og tror (jf. Evens sygdom)?

skaermbillede-2016-11-26-kl-12-10-51

Hvad med Penetrator-Chris, Noora eller en helt tredje? Nu er der ikke så meget andet at gøre end at vente til, at det bliver vår.

Hvem tror du, bliver den nye hovedperson i SKAM? Måske har du endda en teori, der trumfer alle ovenstående?

8 kommentarer
Ida
1 år siden

Sådan som du beskriver hver persons historie, har jeg lyst til at der skal komme sæsoner nok til de alle får en! :P

susannekinnerup
1 år siden

Haha hvor fedt! :D

Sidsel
1 år siden

Jeg har hørt at den "rigtige" Sana, altså hende, der spiller hende i serien, skal i militæret næste år og derfor ikke kan spille i næste sæson :(

susannekinnerup
1 år siden

Hej Sidsel, Det er vild info det der! Håber virkelig, hun stadig er med :/

Anne
1 år siden

Både jente-chris og Eskild går på skuespillerskolen og kan højst sandsynligt ikke medvirke i en ny sæson i hvert fald ikke som hovedperson.  Personligt tror jeg på Sana, Vilde, Magnus eller Linn..! Nu siger jeg, at jeg tror - jeg HÅBER nok mere! 

susannekinnerup
1 år siden

Virkelig go' info I kommer med i kommentarfeltet - vaskeægte fans! ;) Jeg håber også på Sana, Vilde eller Magnus. Linn kunne også være ret sjovt :) Godt nytår til dig!

Ingeborg
1 år siden

Niiiice, Sus!! Jeg synes også, at de allesammen skal have en sæson. Bonusinfo: Penetrator-Chris skal efter sigende (læs: ifølge insta) også i militæret nu 

susannekinnerup
1 år siden

'amen altså! Skal de allesammen i militæret eller på skuespillerskole?! :)

Vis mere