Hvad kan vi forvente os af Sana?

Hvad kan vi forvente os af Sana?

Internettet har glødet de sidste dage. Det er endelig aktuelt, at 4. (og sidste!) sæson af SKAM ruller over skærmen fra i morgen kl. 13:28 (you know where to find me).

For noget tid siden prøvede jeg her på bloggen at gisne om, hvem mon blev den næste hovedperson i SKAM (se indlægget her). Der skrev jeg bl.a. følgende:

“Sana har gennem de tre sæsoner vist, at hun har sin helt egen holdning og er fuldstændig ligeglad med, hvad andre mener om hende. Og netop denne rå facade er oplagt at få foldet ud, for hvem er Sana egentlig, sådan helt inderst inde? Samtidig har hun givet sig selv titlen som en af de største tabere på skolen, fordi hun er en muslimsk pige i et vantro land. Det vil give mening, at SKAM tager denne problemstilling op og samtidig viser SKAM-seerne, hvem Sana i virkelig er. Hvad er hendes drømme for fremtiden? Hvad med kærligheden?” 

I fredags fik vi så endeligt bekræftet, at SKAMs sidste hovedperson bliver Sana. Noget jeg tror mange af os har gået og håbet på. Hvis I spørger mig, er Sana det oplagte valg til SKAMs sidste sæson. Gennem de første tre sæsoner er der kommet mange små hints til hendes mange personlighedslag, hvorfor en 4. sæson med hende som hovedperson er 100 procent på sin plads.

Jeg har overvejet, hvad mon vi kan forvente os af en sæson med Sana som hovedperson. Jeg har derfor skriblet et par temaer og hændelser ned. Her er mine bud:

  • Kærlighed: I gruppen af de fem fine frøkner har der været færrest hints om Sanas kærlighedsliv. Faktisk har der ikke rigtig være noget oppe at vende på den front. Hvordan er Sanas forhold til kærligheden? Har hendes religion indvirkning herpå? Er det bevidst, at hun ikke bruger tid på det? 4. sæson vil højest sandsynligt give os et svar.
  • Religion: Det mest indlysende af alle temaer er uden tvivl Sana og hendes forhold til sin religion. Indtil videre har SKAM behandlet temaer som homoseksualitet, køn og ungdom, så det er oplagt, at turen nu er nået til religion. Hvordan mon det er, at være ung og “muslim i et vantro land”, som hun selv beskriver det. Det er jeg sikker på, vi får meget mere at vide om i denne sæson.
  • Vennestrid: I teaseren til 4 sæson træder Sana på Nooras fod, så hun vælter og sætter gang i et harmonikasammenstød af ulykker pigerne imellem. SKAM har tidligere bevidst, at noget så simpelt som et bælte og en t-shirt med Jesus på ikke er tilfældigheder, men i stedet tydelige referencer til senere hændelser. I SKAM terminologi må det derfor betyde et eller andet. Gad vide, om der kommer en strid i venindeflokken? Eller om Sana og Nooras forhold udvikler sig på anden vis?
  • Familie: SKAM har indtil videre ikke haft fokus på karakterernes hjemmefront, hvilket højest sandsynligt har været et bevidst valg fra seriens side. Moral er udeladt, og de unge kan og vil selv. Ved Vilde har der et par gange været tegn på et alkoholiseret hjem, men ellers har der ikke været den store indblanding fra forældre eller lignende. Hos Sana er der heller ikke umiddelbart noget, der tyder på, at vi kommer til at lære hendes familie mere indgående at kende. Man skal dog aldrig sige aldrig, da hendes religion jo er noget, hun er blevet opfostret med.
  • Seksualitet: I teaseren til 4. sæson får Evan en selfiestang i hovedet, hvilket resulterer i, at hans næse bløder. Mon Evan og Isaks kærlighed kommer ud for udfordringer i sæson 4, måske i form af homofobiske tilnærmelser? Sana har flere gange ytret sig og indirekte vist Isak støtte i hans vej til forholdet med Evan. Måske 3. sæsons fokus på seksualitet også bliver et tema i 4. sæson, denne gang med Sana som frontløber?
  • Fremtid: Hvad mon Sana drømmer om? Hvad vil hun gerne opnå? Hvad er hendes drømme for fremtiden? Som nævnt er vi blevet “teaset” for Sanas mange lag, og hendes inderste drømme og ønsker har i den grad potentiale til at være noget, vi får meget mere at vide om.

Hvad tror du, 4. sæson kommer til at handle om?

Ingen kommentarer
Vis mere