Danmarks mest magiske festival

Danmarks mest magiske festival

De af jer, der følger med på Instagram, har nok lagt mærke til, at jeg i weekenden var  et smut nede i det Sydfynske for at deltage i Heartland Festival. Heartland er en festival, der kombinerer musik, kunst, mad og talks. Der er altså ikke tale om den klassiske musikfestival, men en god blanding af mange forskellige ting. Du kan bl.a. se performancekunst, spise gourmetmad og gå i spa.

Det er anden gang, festivalen finder sted, så den er stadig meget ny og frisk. Mine venner og jeg har alle været til Roskilde, så vi valgte at tage til Heartland for at prøve noget nyt. Derudover havde jeg fået et par anbefalinger fra folk, der var der det første år. Vi var meget spændte på, hvordan det hele ville forløbe, og hvad der ville møde os dernede.

Festivalpladsen ligger lidt unden for den lille by Kværndrup, i smukke omgivelser lige ved Egeskov Slot. Jeg må sige, at denne location virkelig gør festivalen til noget helt specielt og giver den et ekstra spark op på festivalbarometeret. At sidde på de grønne bakker og nyde udsigten til Egeskov Slot, mens man spiser streetfood og drikker en kold øl eller gå en tur på de mange stier rundt om slottet, hvor lysekroner hænger ned fra de grønne træer og performance-kunst dukker op rundt om hjørnerne – det er virkelig unikt og noget, man sjældent kan finde andre steder. Der er uden tvivl tale om en af Danmarks smukkeste festivaler.

heartland

Festivalen stillede med et rigtig stærkt musikprogram i år – Eddie Vedder, Cat Power, London Grammar, Flying Lotus, Oh Wonder, Alex Vargas og Soleima x Dark Matters var et udsnit af mine favorit-koncerter. Derudover var vi bl.a. til talks med Olafur Eliasson x Joshua Oppenheimer og Mark Simpson x Mads Nørgaard m.fl., og der blev snakket om alt fra kunst til mandens seksualitet i det 21. århundrede til cyber sex.

Heartland kan defineres som værende en “voksen-festival” – der er træk-og-slip-toilet og ro i campen efter midnat. Når det er sagt, så sov vi gennemsnitligt 4 timer pr. nat, så der er i den grad også plads til fest! Så fik vi det på plads 😉

Hvis du gerne vil til en festival, der har festivalstemningen, men som også er ryddelig og pæn, så er Heartland uden tvivl noget for dig. Hvis du samtidig også savner lidt ekstra udover musikken, noget der måske endda kan give dig et lille videns-indspark, så er Heartland the way to go. Jeg er stadig totalt høj på mit første møde med festivalen og giver den mine varmeste anbefalinger. Jeg skal helt sikkert afsted igen næste år 🙂

Heartland er og bliver magisk!

Ingen kommentarer
Vis mere