Det mest ikoniske afsnit i SKAM

Det mest ikoniske afsnit i SKAM

Har du set det seneste SKAM afsnit? Hvis ikke vil jeg foreslå ikke at læse videre….

Jeg er på røven. Fuldstændig, totalt inderligt og helt igennem på røven

Det er meget sjældent, at man oplever kærlighed i sin reneste og mest troværdige form i tv-fiktion. Den eneste gang, hvor jeg har været overbevist, var da jeg for et par år siden så den franske film Adeles Liv (Blue is the warmest Colour). Den passion, medindlevelse og intensitet, som de to hovedroller udviste overfor hinanden, var så ægte, at jeg nærmest ikke kunne skelne fiktion fra virkelighed. Noget jeg aldrig har oplevet i tv-fiktion siden. 

Eller det skulle da lige være indtil fredagens afsnit af SKAM….

Relationen mellem de to fyrer Isak og Evan er så mærkværdig ægte, at jeg kniber mig selv i armen. Intensiteten i deres blikke, tøven og tilbageholdenhed. Tiden går i stå, når de to drenge er i samme rum, og det er nærmest ikke til at bære. Her er er tale om ung og oprigtig tiltrækning og det i sin reneste form. 

Shout-out til teamet bag SKAM-serien og ikke mindst de to skuespillere Tarjei Sandvik Moe  og Henrik Holm. Det kræver sit at skrue en troværdig relation mellem to fiktive karakterer sammen. Men at skrue en relation sammen, der ovenikøbet tager pusten fra seeren – det er og bliver mesterligt og fortjener at blive fremhævet!

 Jeg er i hvertfald stadig fuldstændig, totalt inderligt og helt igennem på røven over fredagens afsnit.  

1 kommentar
Skampletten
1 år siden

Så enig! er helt forelsket i dem begge, og kan næsten ikke vente til næste afsnit.. Det minder mig om at kærlighed er universiel. Ja skam sender mig tilbage til folkeskolen og gymnasiet, det er katharsis som var det igår.

Vis mere