Mennesker forelsker sig i mennesker. Ikke i køn

Mennesker forelsker sig i mennesker. Ikke i køn

Jeg læste forleden klummen “Nyforelskede Simon Emil skal have tak for at minde os om, at seksuelle kategorier er noget vi har fundet på”. Klummen henviser til Liberal Alliance politiker Simon Emil Ammitzbøll, der har fået ny kæreste – denne gang ikke en mand, men en kvinde.

I klummen skriver skribenten følgende:

“Den nyforelskede minister skal have tak for at minde os om, at de seksuelle kategorier er noget, vi mennesker har fundet på. At de er et produkt af 1800-tallets medicinske systematiseringsiver og i stigende grad er blevet for snærende og små”.

Med Simon Emil som eksempel berører skrivet en vigtig del af nutidens seksualsamfund, som ifølge mig skal tages seriøst og mødes med åbenhed. Kærlighed er nemlig og har altid været en foranderlig og organisk størrelse, hvilket også er tilfældet med os mennesker – vi er organiske, vi forandrer os, vi er nysgerrige, og vi er spontane. Fordi det er tilfældet, skal vi minde hinanden på, at seksuel tiltrækning er en mangefacetteret størrelse, der ikke kan skaleres ned til at sætte folk i kasser ved hjælp af labels som eksempelvis straight og homoseksuel.

Jeg selv har ikke prøvet at indgå en relation med en pige. Jeg har været fascineret af mange piger, men aldrig været forelsket i en pige. Men man skal aldrig sige aldrig. Seksuel tiltrækning er en foranderlig og uforudsigelig affære, og som mennesker ændrer vi os i løbet af et liv, helt afhængig af hvad der møder os på hver vores vej af udfordringer, personer, gode tider og dårlige tider.

De mange båse og mærkater fører kun én ting med sig – de begrænser menneskers frihed og begrænser noget så vigtigt som kærlighed, og gør den til en uforanderlig og statisk størrelse. Det er vigtig, at alle de her kassetænkninger bliver nedbrudt. Vi skal have mulighed for at undersøge, tage på eventyr, miste os selv og komme tilbage igen. Og her er nedbrydningen af seksuelle kategorier et meget vigtigt skridt.

“Som mennesker er vi bevægelige, nysgerrige, flydende. Der er ingen facitliste, ingen manual”.

Hvad er jeres holdning til seksuelle kategorier? Har I erfaring med noget af ovenstående?img_2883

Ingen kommentarer
Vis mere